21 april 2020

De nieuwe toren van Ede?

 

Langs de A12, in de buurt van bioscoop Pathé, wordt een nieuw hotel gebouwd. Door een aantal slimme snufjes wekt het hotel zelf een gedeelte van zijn energie op en wordt daarom in de markt gezet als ‘Het Energiehotel’. In de plannen die bij de gemeenteraad lagen, werd goedkeuring gevraagd om een hotel te bouwen met 122 kamers en een hoogte van 52 meter.

Waar de SGP bij een eerdere bestemmingsplanaanpassing om het hotel te bouwen nog voor stemde, heeft de SGP dit keer als enige fractie tegen de gewijzigde versie van het zogenaamde Energiehotel gestemd. De SGP is tot die beslissing gekomen door te kijken naar de toekomstige verkeersdruk en de verwachte toename van de nu al forse parkeerproblemen.

Maar het belangrijkste argument om tegen te stemmen was dat het gebouw in het nieuwe ontwerp 21 meter hoger wordt dan in de vorige versie. Dit vindt de fractie van de SGP een negatieve ontwikkeling. Is de SGP tegen hoogbouw? Nee zeker niet! Maar op een 52 meter hoge toren zit de SGP niet te wachten. De gemeente Ede is een landelijke gemeente met een dorpse uitstraling en dat wil de fractie van de SGP graag zo houden.