8 maart 2014

Roelof Bisschop (SGP) en SGP Ede bezoeken Christelijke Hogeschool Ede

Vrijdagmiddag was Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid voor de SGP, op bezoek bij de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Samen met SGP-lijsttrekker Breunis van de Weerd en enkele plaatselijke SGP’ers werd hij verwelkomd door directeur Harmen van Wijnen.

De ChristenUnie heeft onlangs op het CHE gedoceerd, het CDA heeft er geprotesteerd – de SGP liet zich deze middag informeren. De SGP-delegatie sprak met de directeur en met verschillende leerlingen van de CHE over verschillende onderwijskwesties en de rol van overheid en gemeente hierin.

Toekomstige bezuinigingen op het hoger onderwijs maken het straks onmogelijk voor studenten van veraf om op de CHE te studeren. Daarnaast zijn de kosten voor een tweede studie zeer hoog, klaagden de studenten. Bisschop zei dat hij zich daarom in wil zetten voor beperkt bezuinigen op het onderwijs. Van de Weerd wil zich op gemeentelijk niveau inzetten voor goede (woon)faciliteiten voor studenten.

Wat is de meerwaarde van een christelijke hogeschool? Volgens Bisschop zijn dat bijvoorbeeld de lessen ethiek, die belangrijke diepgang aan de studenten bieden.