J.R. (Ralph) van Rees

Fractievolger

Mijn naam is Ralph van Rees, ik ben 42 jaar en woon in Ederveen. Ik ben getrouwd en vader van 5 kinderen in de leeftijd van 2 – 16 jaar. Ik werk als vakgroepleider bij ingenieursbureau BOOT in Veenendaal.

Sinds 2010 doe ik vrijwilligerswerk voor de SGP. Van 2010 tot 2018 als fractieassistent, maar ook als bestuurslid, redactielid van de SGP-klanken en de campagnecommissie. Ik vind het belangrijk om naast mijn werk in een commercieel bedrijf ook een steentje bij te dragen voor de SGP. Daarbij ben ik er van overtuigd dat het gedachtengoed van de fractie van waarde is voor iedere inwoner.

In mijn werk richt ik me volledig op circulariteit en duurzaamheid. Hierbij ligt de focus op het slopen van gebouwen, waarbij we de waarde van de vrijkomende materialen zo goed mogelijk proberen te benutten en de hoeveelheid afval verminderen. Kenmerk van mijn werk is dat ik praktisch ben. Geen wollige verhalen en ingewikkelde schema’s. Gewoon beginnen en binnen het budget kijken wel doel je kunt bereiken. Door mijn werk kom ik op veel plekken en weet dan ook van binnenuit hoe gemeentes, zorgorganisaties en woningcorporaties werken. Rentmeesterschap is dan ook de kern van mijn werk.

Voor de gemeente Ede wil ik die kennis graag inzetten en nadenken over verantwoorde en haalbare oplossingen.

Leuk weetje: Eigenlijk wilde ik iets in de landbouw doen. Ter compensatie heb ik samen met mijn zoon een oude trekker die we aan het opknappen zijn.

Terug naar overzicht