30 mei 2024

Vragenuurtje: Ontruiming tentenkamp dak- en thuislozen

Het tentenkamp bij station Ede-Wageningen waar dak- en thuislozen slapen wordt ontruimd. Deze ontruiming brengt veel onzekerheid met zich mee en gaat ons aan het hart. Daarom stelde SGP raadslid Bert van Roekel mede namens D66 en GroenLinks vragen aan de wethouder.

1.⁠ ⁠Zou de wethouder aan kunnen geven wat de stand van zaken is van het realiseren van de wasvoorziening en waar deze gerealiseerd wordt?

2.⁠ ⁠Het college gaf aan dat er op korte termijn sanitaire voorzieningen gerealiseerd zouden worden. Zou het college hiervan een duiding kunnen geven in relatie tot de aankomende ontruiming van het tentenkamp?

3.⁠ ⁠Morgen om 12:00 uur is aangekondigd dat het tentenkamp ontruimd wordt. Er wordt met man en macht gewerkt om deze mensen door te leiden naar reguliere voorzieningen, maar de praktijk lijkt hierin weerbarstig. Welke alternatieven kunnen wij tot 1 november 2024 bieden aan deze doelgroep? Deelt de wethouder de conclusie dat het ontruimen van het tentenkamp leidt tot verplaatsing van het probleem en dat het zoeken naar een goed gereguleerd alternatief beter is voor de doelgroep, omdat we dan zicht hebben op de problematiek die hier speelt?

Meer weten over de opvang van dak- en thuislozen in de gemeente Ede? 

Meer lezen