1 oktober 2021

Ede krijgt een samenspeeltuin

Veel speeltuinen hebben veel fysieke barrières waardoor je niet mee kan spelen als je bijvoorbeeld afhankelijk bent van een rolstoel. Op initiatief van de SGP is er motie ontstaan welke er voor zorgt dat er een samenspeeltuin wordt gerealiseerd in onze gemeente Ede. Deze motie werd mede ingediend door de fracties van ChristenUnie, PvdA, D66, Fractie Wijnsouw, DKE en BurgerBelangen.

Een samenspeeltuin is een speeltuin waarin meerdere speeltoestellen staan voor mensen met een fysieke beperkingen. Alleen voor hen? Nee zeker niet, het is juist een samenspeeltuin voor iedereen. Een perfecte plek dus om bijvoorbeeld heen te gaan met een kinderfeestje, waarbij ook een mindervalide vriendje of vriendinnetje gewoon mee kan spelen. De motie deed ook een oproep om nog eens goed te kijken naar de toegankelijkheid van de andere speelplekken. Het zijn vaak kleine dingen in de inrichting van een speelplek welke een groot verschil kunnen maken voor mensen met een fysieke beperking.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert van Roekel via bert.van.roekel@ede.nl of door te bellen naar 06-83448226.